Dort panenka
Potřebné ingredience
Korpus - bábovka, pokud chci panenku vyšší (vypadá to lépe), tak ještě ze tří vajec a poměru surovin korpus do dortové formy
- jinak 5 vajec, 25 dkg cukru krupice, 32 dkg pohrubé mouky, 1,5 dcl oleje, 2 dcl horké vody, 1 prášek do pečiva. Žloutky ušleháme s cukrem, přilejeme horkou vodu, olej, mouku.... a nakonec sníh z bílků.
Krém - 400 ml mléka, 50 g polohrubé mouky, 7 dkg ztuženého tuku, 2 vanilkové cukry, 2 másla, 140 g moučkového cukru
Uvaříme si mléko s polohrubou moukou na hustou kaši. Do horké kaše přidáme rozpustit ztužený tuk a vanilkové cukry. Vyšleháme si dvě másla s cukrem do pěny a po lžících vešleháme vychladlou kaši (pozor musí mít stejnou teplotu, jinak se zdrcne).
Falešný marcipán na potažení : krabice polotučného sušeného mléka (400g) a stejné množství cukru moučka (lepší přesát), trocha oleje (2-3 lžíce) a podle potřeby opatrně přidávat vodu. Zpracovat hmotu, která musí mít konzistenci jak modelína, pokud je moc tuhá nebo moc měkká, tak se v obou případech po rozválení a přenášení trhá - tak nezoufat, stačí sundat z korpusu a přidat podle potřeby opatrně vodu nebo sušené mléko nebo cukr. Dobarvuji potravinářskými barvami - gelovými i klasickými.
Postup přípravy
Pak vyválím z bílého marcipánu placku a seříznu na trojůhelník, přiložím na sukýnku ze předu.
Z růžového kolo, odhadnu střed a víčkem (třeba od oleje) vykrojím otvor, od otvoru směrem ke kraji vytvořím trojůhelník (menší než ten co jsem vyřízla z bílého marcipánu) a pokryji tím šaty. Sukýnku se snažím trochu poskládat, aby vznikly pěkné volány. Okraje které překrývají bílý trojůhelník jsem zahla dovnitř.
Pak jsem si vykrojila obdélník na korzet přiložila, naměřila a pak už na panence ořezala. Zdobila jsem jí srdíčky a perličkami.
Moje první panenka pro dceru k 4. narozeninám
A ještě jedna :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé